Ο γαλλικός όμιλος PSA αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τα εργοστάσια που διαθέτει στην Ευρώπη για να συναρμολογεί μπαταρίες νέας γενιάς, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα καινούργια οικολογικά μοντέλα που θα προστεθούν στη γκάμα των αυτοκινητοβιομηχανιών που κατέχει στο χαρτοφυλάκιο του.

Ειδικότερα, ο όμιλος PSA προετοιμάζεται για τις ανάγκες που θα προκύψουν στα νέα μοντέλα μηδενικών ρύπων είτε περιορισμένων ρύπων των μαρκών Peugeot, Citroen, DS και Opel. Η γκάμα των οικολογικών μοντέλων συνεχώς θα αυξάνεται και γι’ αυτό θα ενεργοποιηθούν νέες μονάδες παραγωγής μπαταριών σε δυο ευρωπαϊκά εργοστάσια του ομίλου.

Ο όμιλος PSA θα αρχίσει να συναρμολογεί μπαταρίες για τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εργοστάσιό του στην Τρνάβα της Σλοβακίας και αργότερα στο εργοστάσιό του στο Βίγκο της Ισπανίας, αναφέρει το Automotive News Europe.

Επίσης, ο όμιλος εξετάζει και άλλες προτάσεις για την αύξηση της παραγωγής των μπαταριών σε κάποια από τα εργοστάσια που διαθέτει, καθώς στις αρχές του 2020 θα ξεκινήσουν οι μαζικές πωλήσεις των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο όμιλος PSA τώρα αγοράζει μπαταρίες από την εταιρεία της Νότιας Κορέας LG και την εταιρεία CATL της Κίνας.

Η PSA αναμένει αύξηση της ζήτησης για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς και για τα οχήματα με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Αναπροσαρμόζει την παραγωγή των εργοστασίων του και παράλληλα μειώνει τον όγκο των αυτοκίνητων με κινητήρες ντίζελ, λόγω της μειωμένης ζήτησης, που καταγράφεται στα ντιζελοκίνητα οχήματα.

Η Peugeot αναμένει ότι η παραγωγή κινητήρων στο εργοστάσιο Tremery θα μειωθεί φέτος στα 1,7 εκατ. από 1,8 εκατ. πέρυσι, λόγω της μειωμένης ζήτησης για αυτοκίνητα ντίζελ

Η PSA, όπως και όλοι οι κατασκευαστές, επενδύουν στην εξέλιξη των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και προσπαθούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Οι τιμές που έχουν ανακοινωθεί για τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απαγορευτικές για την πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών.

Πρόσφατα η Opel, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης της νέας γενιάς του Corsa, ανακοίνωσε ότι η βασική έκδοση της ηλεκτρικής έκδοσης του Corsa είναι 29.900 ευρώ. Σε υψηλά επίπεδα, είναι η αρχική τιμή του νέου DS3 Crossback E-Tense (αμιγώς ηλεκτρικό), του επίσης αμιγώς ηλεκτρικού Seat Mii και άλλων μοντέλων μηδενικών ρύπων.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εκτιμούν ότι το κόστος παραγωγής θα μειωθεί όταν ξεκινήσει η μαζική παράγωγη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα, αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν και το υψηλό κόστος των μπαταριών που παρέχουν στην αγορά κυρίως εταιρείες από την Ασία.