Προσφυγή Βουλγαρικής Εταιρείας Προκαλεί Φόβους για Νέα Καθυστέρηση στην Υλοποίηση του IGB

Προσφυγή Βουλγαρικής Εταιρείας Προκαλεί Φόβους για Νέα Καθυστέρηση στην Υλοποίηση του IGB
energia.gr
Τρι, 21 Μαΐου 2019 - 19:57

Η εταιρεία ΤΟΠΛΙΒΟ - 2 αμφισβητεί την επιλογή του προμηθευτή των σωλήνων για την κατασκευή του αγωγού IGB, σύμφωνα με δημοσίευμα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, κάτι που πιθανό να προκαλέσει νέα καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, εφόσον το θέμα δεν έχει επιλυθεί πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι, περίοδος που έχει προγραμματιστεί για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Η προσφυγή φέρεται να κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού της γειτονικής χώρας και στρέφεται κατά της κοινοπραξίας ICGB, ήτοι, την σύμπραξη μεταξύ βουλγαρικών, ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων, που έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν τον αγωγό. Η προσφυγή κατατέθηκε μια ημέρα πριν από την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου από τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η ΤΟΠΛΙΒΟ -2 αποπέμφθηκε από τον διαγωνισμό για την εξασφάλιση των σωλήνων, λόγω του ότι η προσφορά της κρίθηκε ελλιπής. Στην προσφυγή τονίζεται ότι η προσφορά της ήταν πολύ καλύτερη της Σωληνουργείας Κορίνθου, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί κοινός τόπος με την προσφεύγουσα εταιρεία, η έναρξη κατασκευής του έργου θα μετατεθεί για το 2021.