Αρχές Αυγούστου ξεκινά η παράδοση των πρώτων διαμερισμάτων του κτιρίου 360 – του ψηλότερου κτιρίου της Κύπρου - στο κέντρο της Λευκωσίας, ενώ μέχρι τέλος του 2019 αναμένεται να παραδοθούν όλα τα διαμερίσματα του κτηρίου.

Ο ουρανοξύστης ύψους 135 μέτρων έχει 34 ορόφους και 120 πολυτελή διαμερίσματα, στα πρότυπα των πολυτελών ουρανοξυστών του Μανχάταν.

Οι ένοικοι ή οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων θα έχουν στη διάθεσή τους 3 καταστήματα, 2 εστιατόρια, πισίνα γυμναστήριο, σαλόνι για εκδηλώσεις και τρία υπόγεια με 320 χώρους στάθμευσης και αποθήκες.

Στο 10ο όροφο βρίσκεται η πισίνα του κτιρίου η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο από τους ενοίκους.

Στον 33ο και 34ο όροφο υπάρχει  το εστιατόριο και το κλαμπ του κτηρίου, το οποίο θα είναι ανοικτό τόσο για τους ένοικους όσο και για τους επισκέπτης του κτιρίου. Το εστιατόριο θα έχει το δικό του λόμπυ και τους ανελκυστήρες

Ο 31ος όροφος συγκεντρώνει όλες τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, όπως θερμάνσεις, αντλίες νερού και ντεπόζιτα.

Το κτήριο διαθέτει τρία υπόγεια με 325 θέσεις στάθμευσης συνολικά. 

«Λογικές οι τιμές»

Όπως δήλωσε στη «Κ» Κύπρου ο  ιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας, οι τιμές είναι προσιτές και συγκριτικά δεν απέχουν από τις τιμές άλλων ακινήτων στην αγορά. 

Οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν από 250 χιλιάδες ευρώ για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, 280 χιλιάδες για διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων και 350 χιλιάδες ευρώ για διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων.

Παρέθεσε μάλιστα και συγκεκριμένο παράδειγμα ενός καινούργιου διαμερίσματος στην Ακρόπολη το οποίο κοστολογείται στις 2.500 το τ.μ. Ένα ανάλογο διαμέρισμα στο 360 κοστολογείται στις 3.400 χιλιάδες, αν και περιλαμβάνει περισσότερα χαρακτηριστικά τα οποία ως είναι λογικό ανεβάζουν την τιμή.

Μέχρι στιγμής έχει πωληθεί το 50% του συνόλου των διαμερισμάτων, με την πλειοψηφία των αγοραστών να είναι Κύπριοι.

("Καθημερινή Κύπρου")