Την πόρτα της χρεοκοπίας χτυπά η British Steel, με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματά της να θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με πηγές του BBC, η Britsih Steel, δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, καταβάλλει απέλπιδα προσπάθεια 

για να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση, ύψους 75 εκατ. στερλινών, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αναστάτωση για το Brexit. Εάν η British Steel δεν εξασφαλίσει τη ρευστότητα που απαιτείται, τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο να βάλει «λουκέτο», κάτι που θα στοιχίσει τις θέσεις εργασίας 5.000 εργαζομένων, καθώς και έτερων 20.000 στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η μεγαλύτερη χαλυβουργική μονάδα της British Steel βρίσκεται στο Σκάνθορπ, αλλά υπάρχουν και σημαντικές εγκαταστάσεις της στην περιοχή του Τίσαϊντ. Το αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση φέρεται να έχει μειωθεί από 75 εκατ. στερλίνες στις 30 εκατ. στερλίνες αναφέρει το BBC. Ενδεικτικό της κατάστασης συναγερμού για το μέλλον της βιομηχανίας είναι το γεγονός ότι η Greybull Capital, εκ των μετόχων της British Steel, αλλά και οι δανειστές έχουν συμφωνήσει να διοχετεύσουν ρευστότητα στη βρετανική χαλυβουργία.

Εάν οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε είναι πολύ πιθανό η British Steel να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης μέσα στο επόμενο 48ωρο. Τον Απρίλιο, η British Steel είχε λάβει δάνειο ύψους 100 εκατ. στερλινών από τη βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να αποπληρώσει οφειλές της προς την ΕΕ, για τις εκπομπές άνθρακα και να αποφύγει την επιβολή υψηλού χρηματικού προστίμου.