Eurelectric: Εάν Υπάρξει Κρατική Υποστήριξη το 2030 θα Κυκλοφορούν στους Δρόμους μας 23 χιλ. Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

Eurelectric: Εάν Υπάρξει Κρατική Υποστήριξη το 2030 θα Κυκλοφορούν στους Δρόμους μας 23 χιλ. Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα
energia.gr
Πεμ, 16 Μαΐου 2019 - 20:08

Στην εκτίμηση ότι θα αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης, κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, προέβη η Eurelectric. Οι εκτιμήσεις της ένωση βιομηχάνων ηλεκτρικής ενέργειας, με έδρα τις Βρυξέλες απορρέουν από την ανάλυση των τάσεων που διαμορφώνονται μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε, σχετικά, η ΕΕ, αλλά και από την ευρύτερη δυναμική που χαρακτηρίζει την εν λόγω αγορά.

Σε ειδική μνεία για την Ελλάδα η Eurelectric εικάζει ότι ο αριθμός των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε κυκλοφορία στους δρόμους της χώρας, θα μπορούσε να ξεπερνά τα 23.000, το 2030, όταν σήμερα ανέρχονται σε μόλις 600.

Εν τούτοις, δεν θα πρέπει να αγνοηθούν οι ανησυχίες που εκφράζονται για την αδιαφορία των ελληνικών αρχών στο ζήτημα της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης.

Η Eurelectric εστιάζει το ενδιαφέρον της σε αυτό το σημείο επειδή θεωρεί ότι ο ρόλος της ανάπτυξης των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι καθοριστικός για την επίτευξη των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί, τόσο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και από τον ΕΣΕΚ.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα η Eurelectric έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες και λαμβάνονται μέτρα για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης, σε 17 κράτη-μέλη της ΕΕ. Η Ελλάδα απουσιάζει, ως συνήθως, επειδή, παρά τα αλλεπάλληλες οχλήσεις της ένωσης βιομηχάνων ηλεκτρικής ενέργειας, οι αρχές δεν της απέστειλαν τα αναγκαία στοιχεία.