Η ρυθμιστική αρχή πυρηνικής ενέργειας της Γαλλίας ερευνά στοιχεία για φερόμενη απάτη μεγάλης έκτασης, αναφορικά με την ασφάλεια των πυρηνικών μονάδων της χώρας, μετά μια σειρά ανησυχητικών πληροφοριών που έλαβε.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το σκάνδαλο με τα πλαστογραφημένα έγγραφα κατασκευής, στην περίπτωση του πρώην κατασκευαστή πυρηνικών αντιδραστήρων Areva, εταιρεία η οποία αποτελεί, πλέον, τμήμα της κρατικής EDF και μετονομάστηκε σε Framatome, και μια σειρά προβλημάτων που προέκυψαν με τις συγκολλήσεις και τα εξαρτήματα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της EDF, ηρυθμιστική αρχή δημιούργησε, τον περασμένο Νοέμβριο ιστοσελίδαστην οποία οι πολίτες μπορούν να επισημαίνουν και να καταγγέλουν τυχόν παρατυπίες σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η Ρυθμιστική Αρχή υπογράμμιζε πως έχει λάβει 22 προειδοποιήσεις και έχει ξεκινήσει έρευνα για ένα μικρό αριθμό εξ αυτών, στις οποίες εντοπίζονται χαρακτηριστικά απάτης. Αναφέρει, μάλσται πως για τέσσερις συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει προσφύγει ήδη, στα ποινικά δικαστήρια, χωρίς, να δώσει, όμως, περισσότερες πληροφορίες επ' αυτού.