Σε έκδοση χρεωγράφων και μετοχών για την άντληση ρευστότητας άνω των δύο δισ. δολαρίων, προχωρά η Tesla,  με τον Ίλον Μασκ να συμμετέχει στην προσπάθεια της εταιρείας του με ένεση 10 εκατ. δολαρίων. Η Tesla υπέβαλε σήμερα τα σχετικά έγγραφα για την έκδοση χρεογράφων, ύψους 1,35 δισ. δολαρίων και μετοχών, αξίας 650 εκατ. δολαρίων.

Στην είδηση των προσπαθειών για την άντληση ρευστότητας, η μετοχή της Tesla, που έχει απωλέσει φέτος το 30% της αξίας της, πραγματοποίησε άλμα πάνω από 5%, ενώ σε ράλι επιδόθηκαν και τα ομόλογα της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είχε δηλώσει, πέρυσι, ότι η εταιρεία δεν θα χρειασθεί να αντλήσει νέα κεφάλαια. Αναγκάστηκε όμως να αλλάξει στάση, όταν η πτώση- ρεκόρ στις παραδόσεις οχήματων και η μεγαλύτερη στην ιστορία της Tesla αποπληρωμή χρέους, οδήγησε τη ρευστότητά της σε ναδίρ τριών ετών, στα μόλις 2,2 δισ. δολάρια. Ο Μασκ θα συμμετάσχει στην προσφορά -που θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 2,3 δισ. δολάρια- αγοράζοντας μετοχές αξίας 10 εκατ. δολαρίων.

Αφότου ανακοίνωσε ζημίες σχεδόν διπλάσιες των προβλέψεων της Wall Street, στις 24 Απριλίου, ο επικεφαλής της αμερικανικής βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιχείρησε να καθησυχάσει τους επενδυτές, λέγοντας πως η εταιρεία θα επιστρέψει στην κερδοφορία στο τρίτο τρίμηνο. Η Tesla χρειάζεται άμεσα ένεση ρευστότητας, καθώς σχεδιάζει νέες δαπάνες ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για το τρέχον έτος, προκειμένου να αναπτύξει νέα οχήματα, όπως το Model Y, το Semi truck και το σπορ αυτοκίνητο Roadster. Παράλληλα, κατασκευάζει εργοστάσιο μπαταριών και οχημάτων στην περιοχή της Σαγκάης, ενώ προσδοκά ότι η έναρξη παραγωγής των Model 3 θα συμβερί κάποια στιγμή, εντός του έτους που διανύουμε.