Η Γερμανία χάνει έδαφος στον ανταγωνισμό για την ανάπτυξη μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, προς όφελος χωρών όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ανάπτυξη των μπαταριών που θα χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει 1 δισ. ευρώ, για να υποστηρίξει τις εταιρείες που θα κατασκευάζουν μπαταρίες στη χώρα.

Η Γερμανία θέλει να μειώσει την εξάρτηση των αυτοκινητοβιομηχανιών της από τους Ασιάτες προμηθευτές μπαταριών και να προστατεύσει τις εγχώριες θέσεις εργασίας, όταν μειωθεί η παραγωγή των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Γερμανία απλώς, καθυστέρησε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα τον έλεγχο της αγοράς μπαταριών να έχουν, πλέον, οι Κίνα, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν καθυστερήσει την έναρξη της έρευνας και την δημιουργία κατάλληλων μονάδων στις οποίες θα παράγονται μπαταρίες νέας γενιάς, απαραίτητες για την κίνηση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η δαπάνη για την κατασκευή των μπαταριών νέας γενιάς είναι ιδιαίτερα υψηλή και γιά αυτό το λόγο οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αποφάσισαν να συνεργαστούν προκειμένου να περιορίσουν το κόστος αυτών των εγκαταστάσεων.