Το Λονδίνο Υποβαθμίζει τις Προσδοκίες για την Ανάπτυξη - Προειδοποίηση για τις Συνέπειες του Νο Deal

Το Λονδίνο Υποβαθμίζει τις Προσδοκίες για την Ανάπτυξη - Προειδοποίηση για τις Συνέπειες του Νο Deal
energia.gr
Τετ, 13 Μαρτίου 2019 - 18:11

Σε υποβάθμιση της επίσημης εκτίμησης για τους εφετινούς ρυθμούς ανάπτυξης προέβη το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας, όπως και αναμενόταν, εν μέσω εντεινόμενης αβεβαιότητας για το πότε και πώς θα έρθει η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε., αλλά και καθώς συνολικά η παγκόσμια οικονομία κατεβάζει ταχύτητα. 

Παρουσιάζοντας την εξαμηνιαία έκθεση για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, σημείωσε πως η νέα πρόβλεψη είναι ρυθμοί ανάπτυξης 1,2% φέτος έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,6%. Το 2020 η βρετανική οικονομία προβλέπεται να ανεβάσει ελαφρώς ταχύτητα στο 1,4%, ενώ για το 2021 στοχεύει σε ρυθμούς ανάπτυξης 1,6%. 

Ο Χάμοντ τόνισε στους βουλευτές πως εάν αποτρέψουν την άτακτη έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις και άλλα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.«Ήλπιζα ότι θα κάνουμε αυτό χθες το βράδυ, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα το πετύχουμε ως Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες» είπε. 

Προειδοποιήσε δε πως μία έξοδος χωρίς συμφωνία θα σήμαινε σοβαρά προβλήματα βραχυπρόθεσμα και μία λιγότερο ευημερούσα οικονομία μακροπρόθεσμα.