Ο Όμιλος Olympia ανακοίνωσε ότι η θητεία του Κώστα Καραφωτάκη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε και θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με αυτή την αφορμή, ο Κώστας Καραφωτάκης δήλωσε σχετικά, «ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο κύκλο, θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο και όλους τους ανθρώπους της εταιρείας για αυτό το υπέροχο ταξίδι. Είμαι πολύ περήφανος που τα τελευταία 22 χρόνια, εργάστηκα στον Όμιλο Olympia και συνέβαλα στον μετασχηματισμό του σε έναν Όμιλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών με εξαιρετικό επίπεδο οργάνωσης, εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής αριστείας. Θεωρώ ότι το όραμα που έχει εμφυσήσει ο μέτοχός μας για ανάληψη πρωτοβουλιών των στελεχών σε όλα τα επίπεδα, αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη του Ομίλου και αποτελεί το εχέγγυο της επιτυχίας του στο μέλλον».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Olympia εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες στον Κώστα Καραφωτάκη για την μακρόχρονη προσφορά του, αναφέρει χαρακτηριστικά «ευχαριστούμε από καρδιάς τον Κώστα Καραφωτάκη για την συνολική του προσφορά, η οποία υπήρξε καθοριστική για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του Ομίλου Olympia. Μέσα από τις διάφορες θέσεις ευθύνης που ανέλαβε στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μας, έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και το μετασχηματισμό του Ομίλου σε ένα διεθνή επενδυτικό όμιλο με παρουσία σε 11 χώρες. Η συνεισφορά του θα συνεχιστεί και στο μέλλον από τη θέση του μέλους την οποία διατηρεί στο Διοικητικό μας συμβούλιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Olympia δρατηριοποιείται:

  • Στον κλάδο της λιανικής πώλησης ειδών τεχνολογίας μέσω της αλυσίδας καταστημάτων Public.
  • Στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας μέσω της εταιρίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ, η οποία διατηρεί την παραγωγική της δυναμικότητα στην Ελλάδα και εξάγει σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
  • Στον τομέα της βιομηχανικής ανακύκλωσης, μέσω της πρότυπης εταιρίας SUNLIGHT RECYCLING, η οποία βρίσκεται στην Κομοτηνή και αποτελεί επιχειρηματική εξέλιξη της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ.
  • Στο χώρο της διανομής προϊόντων τεχνολογίας μέσω της εταιρείας Westnet Distribution.
  • Στην ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της SOFTONE.
  • Στην αγορά τηλεπικοινωνιών μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας PLAY στην Πολωνία.
  • Στον τομέα χορήγησης καταναλωτικών δανείων μέσω της Φιλανδικής AASA.