Κατά 29% αυξήθηκαν οι πωλήσεις φυσικού αερίου της Equinor το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του ενεργειακού κολοσσού. Ο όμιλος ανέφερε πως οι πωλήσεις ανήλθαν, συνολικά, σε 100 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, παγκοσμίως, με την αξία τους να διαμορφώνεται σε 26 δισ. δολάρια. «Καθώς πολλές χώρες προετοιμάζονται για την ενεργειακή μετάβαση, η Equinor διαβλέπει μεγάλες ευκαιρίες 

στην αγορά φυσικού αερίου και αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί κατά περίπου 10% έως το 2030», αναφέρει μεταξύ άλλων ο όμιλος, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα. Το φυσικό αέριο Νορβηγίας, που καλύπτει το 25% των αναγκών της Ευρώπης, εξάγεται κατά κόρον, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Equinor για θέματα μάρκετινγκ επισήμανε πως η Βρετανία έχει μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περισσότερο από το ένα τρίτο, από τα επίπεδα των τελών του 19ου αιώνα, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προέτρεψε την ηγεσία της Γερμανίας να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα, καταργώντας, σταδιακά, τη χρήση άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή.

Τέλος, τόνισε το ρόλο του φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας πως ο κόσμος έχει ανάγκη από περισσότερη ενέργεια. "Το φυσικό αέριο βρίσκεται σε καλή θέση για να παρέχει ασφαλή, ανταγωνιστική και βιώσιμη ενέργεια στους καταναλωτές και στη βιομηχανία.", είπε το στέλεχος της Equinor.