Ισπανία: Στο 19% Ανήλθε η Συμμετοχή της Αιολικής Ενέργειας στο Μίγμα Ηλεκτροπαραγωγής το 2018

Ισπανία: Στο 19% Ανήλθε η Συμμετοχή της Αιολικής Ενέργειας στο Μίγμα Ηλεκτροπαραγωγής το 2018
energia.gr
Παρ, 15 Φεβρουαρίου 2019 - 14:10

Το 2019 αναμένεται να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη του τομέα της αιολικής ενέργειας στην Ισπανία, κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης έργων αιολικών πάρκων από διαγωνισμούς που διεξήχθησαν κατά τα έτη 2016 και 2017.

Όπως εξηγεί σε άρθρο της η «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», Pερισσότερα από 4.600 μεγαβάτ αναμένεται να εγκατασταθούν στην Ιβηρική χερσόνησο, στα οποία θα προστεθούν τα έργα στα Κανάρια Νησιά. Μετά από λίγα χρόνια σταθερότητας, ο τομέας παρουσίασε και πάλι άνοδο το 2018, κλείνοντας το έτος με 23.484 μεγαβάτ και καλύπτοντας το 19% των αναγκών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των Ισπανών. Συνολικά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 40% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία το 2018.

 «Το όραμα της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας για τα επόμενα χρόνια είναι αισιόδοξο. Οι προβλέψεις εγκατάστασης για την αιολική ενέργεια είναι περίπου 2.000 νέα μεγαβάτ ανά έτος. Αυτή η μεγαλύτερη συμβολή των ανεμογεννητριών θα επηρεάσει σημαντικά, για παράδειγμα, την αύξηση της απασχόλησης στον τομέα και εξελίσσεται πιο ενεργά στην τεχνική και οικονομική λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος», τόνισε ο Ροθίο Σίκρε, πρόεδρος του Ισπανικού Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Μαδρίτη.

«Η αιολική ενέργεια υπήρξε πρωταγωνιστής την τελευταία δεκαετία, επιτρέποντάς μας να διπλασιάσουμε την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με όλα τα οικονομικά, βιομηχανικά και περιβαλλοντικά οφέλη που αυτό σήμαινε για τη χώρα. Τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αύξηση της συμβολής της αιολικής ενέργειας στην Ισπανία», πρόσθεσε ο Σίκρε.

Ο Ισπανικός Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας αποτελεί την κύρια βιομηχανική ένωση του αιολικού τομέα στην Ισπανία. Με μέλη σχεδόν 200 εταιρείες, αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% του τομέα στην Ισπανία, και προωθεί τη χρήση της αιολικής ενέργειας με βάση τα συμφέροντα του τομέα.