H Ρωσία Δεσμεύεται να Μειώσει την Ημερήσια Παραγωγή Αργού κατά 50-60 χιλ. Βαρέλια τον Ιανουάριο

H Ρωσία Δεσμεύεται να Μειώσει την Ημερήσια Παραγωγή Αργού κατά 50-60 χιλ. Βαρέλια τον Ιανουάριο
energia.gr
Τρι, 11 Δεκεμβρίου 2018 - 19:04

Για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου από την Ρωσία κατά 50 με 60 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, από τον Ιανουάριο του 2019, έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Αλεξάντερ Νόβακ, στον απόηχο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τον ΟPEC την περασμένη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Nόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε περικοπές της παραγωγής κατά 50 έως 60 χιλιάδες. βαρέλια ημερησίως, τον ερχόμενο μήνα, προκειμένου να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα των ανωτάτων ορίων που συμφωνήθηκαν κατά τη σύνοδο του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ. Ο Ρώσος υπουργός επισήμανε ότι οι χώρες-μέλη του ΟPEC+ συμφώνησαν να εφαρμόσουν «μία ομαλή και σταδιακή μείωση της παραγωγής», ενώ τόνισε, παράλληλα, ότι ο βασικός στόχος των περικοπών είναι η μείωση των αποθεμάτων σε αργό.

«Τα αποθέματά μας αυξάνονται ακατάπαυστα τις τελευταίες επτά εβδομάδες και παρατηρούμε μία υπερπροσφορά στην αγορά», επεσήμανε ο κ. Νόβακ, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι: «Επομένως οι στόχοι είναι οι ίδιοι, δηλαδή, να επικεντρωθούμε στο ζήτημα των αποθεμάτων ώστε να μην αυξηθούν πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών».

Τέλος, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι δεν υπήρξε μεταβολή της πολιτικής σε ότι αφορά στην Επιτροπή Παρακολούθησης των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟPEC.