Η αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οποία τα καθαρά της έσοδα ανήλθαν σε € 1,05 δισ., σημειώνοντας αύξηση 31% σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή του τομέα upstream του Ομίλου αυξήθηκε κατά 65.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα (boe/d), ανερχόμενη σε 406.000 boe/d την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου. Η OMV αναμένει ότι η συνολική παραγωγή της θα ξεπεράσει τα 420.000 boe/d το 2018, με την παραγωγή από μονάδες στη Ρωσία να αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 100.000 boe/d.

«Η παραγωγή του δ΄ τριμήνου του 2018 αναμένεται να είναι ισχυρή, ελαφρώς υψηλότερη από την αντίστοιχη του α΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους. Το αποτέλεσμα αυτό αναμένεται λόγω της έναρξης της παραγωγής των δύο πεδίων, στο Αμπού Ντάμπι και του Aasta Hansteen στη Νορβηγία», ανέφερε η έκθεση .

Το γ΄ τρίμηνο, η συνολική παραγωγή υδρογονανθράκων αυξήθηκε κατά 19%, φθάνοντας τα 406.000 boe/d, κυρίως λόγω της συνεισφοράς της Ρωσίας, η οποία ανήλθε σε 89.000 boe/d και αντιστάθμισε εν μέρει τις απώλειες εξαιτίας των εργασιών συντήρησης στη Νορβηγία, της εκποίησης των upstream επιχειρήσεων της OMV στο Πακιστάν κατά το β΄ τρίμηνο και της χαμηλότερης παραγωγής από τη Ρουμανία και την Αυστρία λόγω της γήρανσης των πεδίων.

Ο συνολικός όγκος πωλήσεων το γ΄ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 24%, κυρίως λόγω της συνεισφοράς της Ρωσίας και των υψηλότερων όγκων πωλήσεων στη Λιβύη. «Αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από τους χαμηλότερους όγκους πωλήσεων στη Ρουμανία, τη Νορβηγία και τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και την εκποίηση των upstream επιχειρήσεων της OMV στο Πακιστάν το β΄ τρίμηνο του 2018», ανέφερε ο Όμιλος.