Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, τον υπερδιπλασιασμό -σε ετήσια βάση- των κερδών του κατά το γ΄ τρίμηνο του 2018. Τα κέρδη του ομίλου το γ΄ τρίμηνο ανήλθαν σε $ 3,8 δισ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το καθαρό κέρδος της για το τρίμηνο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια.

Τα ισχυρά κέρδη αποδίδονται στην υψηλή αξιοπιστία και στη μαζική ολοκλήρωση έργων, ανέφερε η εταιρεία.

«Η προσήλωσή μας στις ασφαλείς και αξιόπιστες πρακτικές και στην επίτευξη της στρατηγικής μας οδηγεί σε ισχυρά κέρδη και αυξανόμενες ταμειακές ροές. Οι δραστηριότητες της BP εξελίσσονται ικανοποιητικά. Μέσω της αποτελεσματικής εκτέλεσης των έργων, καθιστούμε παραγωγικά -σε μικρότερο χρονικό διάστημα- νέα πετρελαϊκά κοιτάσματα με υψηλότερο περιθώριο κέρδους», εξηγεί ο Bob Dudley, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

«Έχουμε σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο μετά τη συγχώνευσή μας με τη BHP και αναμένουμε να ολοκληρώσουμε την συναλλαγή αύριο (σ.σ. σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου)», πρόσθεσε.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της εταιρείας για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους αυξήθηκε σε 2,5 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως.

Η εταιρεία αναμένει ότι η παραγωγή για το δ΄ τρίμηνο θα είναι υψηλότερη λόγω της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων της BHP αξίας $ 10,5 δισ. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συναλλαγή ανακοινώθηκε τον Ιούλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.