ΗΠΑ: Διακανονισμός για τη Μεγαλύτερη Διαρροή Μεθανίου στα Χρονικά

ΗΠΑ: Διακανονισμός για τη Μεγαλύτερη Διαρροή Μεθανίου στα Χρονικά
energia.gr
Τρι, 14 Αυγούστου 2018 - 16:46

Μεγάλη εταιρεία παροχής ενέργειας στην Καλιφόρνια συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν 120 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, για μια τεράστια διαρροή μεθανίου που ανάγκασε χιλιάδες άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 2015

Ο διακανονισμός μεταξύ της εταιρείας Southern California Gas Co. και του δήμου του Λος Άντζελες θα καλύψει τα έξοδα για το μετριασμό των εκπομπών, τη σύνταξη μιας μακροπρόθεσμης μελέτης για την υγεία καθώς και τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, μετά τη διαρροή του 2015 σε πεδίο αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Φαράγγι Άλισο, που ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 100.000 τόνοι μεθανίου απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια τεσσάρων μηνών, προκαλώντας παράπονα για πονοκεφάλους, ρινορραγίες και ναυτία από κατοίκους της γειτονιάς του Λος Άντζελες Πόρτερ Ραντς, που γειτνιάζει με το χώρο αποθήκευσης.

Ο εισαγγελέας Χαβιέρ Μπεσέρα δήλωσε ότι η αρχική συμφωνία, η οποία θα είναι ανοιχτή για δημόσιο διάλογο και απαιτεί δικαστική έγκριση, καλύπτει παραβιάσεις των κωδικών υγείας και ασφάλειας, την παράνομη απόρριψη μολυσματικών ουσιών και την αποτυχία αναφοράς απελευθέρωσης επικίνδυνων υλικών.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που συνέβη», αναφέρει ο Μπεσέρα σε επίσημη δήλωσή του. «Για πάνω από τέσσερις μήνες, αυτή η διαρροή εξέθεσε τις κοινότητές μας σε εκπομπές φυσικού αερίου που είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και διατάραξαν τη ζωή δεκάδων χιλιάδων πολιτών».
 
 
 
 

 
 

Δημοφιλή