Ο πρόεδρος της εταιρείας υπογράμμισε πως η Eldorado συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για τις άδειες που απαιτούνται για το project στις Σκουριές. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα παρασχεθούν οι αυτές οι άδειες. Eξαιρετικό χαρακτήρισε το β΄ τρίμηνο για την εταιρεία ο G. Burns πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold σε δήλωσή του με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα ο ίδιος υπογραμμίζει πως η Eldorado συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τις άδειες που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει το project στις Σκουριές.

Ωστόσο η εταιρεία δεν είναι σε θέση να παράσχει προβλέψεις ως προς το πότε θα εκδοθούν αυτές οι άδειες. Η Eldorado αξιολογεί όλες τις νομικές επιλογές για το ζήτημα, τονίζει.

Παράλληλα παραμένει δεσμευμένη στην ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων της Κασσάνδρας συμπεριλαμβανομένων των Σκουριών σύμφωνα με τις νομικές υποχρεώσεις, τις οποίες οι αποφάσεις του ελληνικού δικαστηρίου έχουν υποστηρίξει με συνέπεια, σημειώνει.

Η ευθυγράμμιση της Eldorado με τις νομικές της υποχρεώσεις επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη θετική απόφαση διαιτησίας τον Απρίλιο του 2018, η οποία διαπίστωσε πως η εταιρεία δεν παραβίασε τις διατάξεις της σύμβασης μεταβίβασης με το Δημόσιο, τονίζει ο κ. Burns.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή χρυσού του ομίλου ανήλθε παγκοσμίως στις 99.105 ουγγιές, ενώ η πρόβλεψη για το τρέχον έτος διαμορφώνεται στις 330.000 - 340.000 ουγγιές.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Eldorado αυξήθηκαν στα 12,8 εκατ. δολάρια στο α΄ εξάμηνο.

(euro2day.gr)