Στο κρισιμότερο σημείο περνά από σήμερα ο εμφύλιος στην διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ, με τους μετόχους να καλούνται να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της εταιρείας.

Ένα μήνα μετά την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης, την οποία ζήτησαν έλληνες και ξένοι θεσμικοί, το μετοχικό πάζλ –μετά και τις μαζικές αγορές μετοχών από την οικογένεια Καλλιτσάντση- έχει διαμορφώσει νέες ισορροπίες δίνοντας ένα προβάδισμα στην πρωτοβουλία change4ellaktor που εμφανίζεται άμεσα να ελέγχει το 27% των μετοχών της εταιρείας και έμμεσα άνω από 40%.

Από την απέναντι όχθη, oι οικογένειες Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα, συγκεντρώνουν άμεσα ποσοστό που ανέρχεται σε 21%, το οποίο με τους μετόχους που συντάσσονται με την δική τους πρόταση, φέρεται να προσεγγίζει το 34%. Στόχος και των δύο πλευρών είναι να φτάσουν το 51%, πορεία που θα καθορίσει η στάση των μετόχων κατά την σημερινή γενική συνέλευση όπου η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει το 80%. Αδιευκρίνιστη παρέμενε μέχρι χθες, η στάση των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες έχουν δανείσει τον όμιλο με 1,3 δις ευρώ. Κατά ορισμένες πηγές δεν θα ψηφίσουν στην γενική συνέλευση, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν την στάση ουδετερότητας. Όμως καλούνται να αναλάβουν δράση από την επόμενη μέρα και να στηρίξουν την πλευρά των μετόχων που θα αναδείξει η σημερινή διαδικασία, έχοντας εκδηλώσει από καιρό την μεγάλη αγωνία τους για την τύχη του ομίλου.

Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξουν εκπλήξεις, σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε με ποια στρατηγική θα πορευτεί το επόμενο διάστημα η εταιρεία. Εάν δηλαδή θα επικρατήσει η πλευρά Μπόμπολα –Κούτρα που επιδιώκει να δώσει έμφαση στον τομέα των κατασκευών, πουλώντας δραστηριότητες όπως η ΕΛΤΕΧ Άνεμος για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές του ομίλου ή εάν θα επικρατήσει η πρόταση της πλευράς Καλλιτσάντση που επιδιώκει να διατηρήσει το διαφορετικό μείγμα δραστηριοτήτων του ομίλου, για να αντιμετωπίσει την συρρίκνωση του τομέα των κατασκευών.

(newmoney.gr)