Στο «Σφυρί» 312 εκ. Υπεράκτια Στρέμματα Αργού και Φυσικού Αερίου στον Κόλπο του Μεξικού

Στο «Σφυρί» 312 εκ. Υπεράκτια Στρέμματα Αργού και Φυσικού Αερίου στον Κόλπο του Μεξικού
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Δευ, 16 Ιουλίου 2018 - 17:40

Η αμερικανική Υπηρεσία Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών (BOEM) θα προσφέρει περίπου 312 εκατομμύρια στρέμματα για την υπεράκτια εξερεύνηση και ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, η πώληση των οποίων, μέσω leasing, είναι προγραμματισμένη για τις 15 Αυγούστου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ

Η πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρώτης υπεράκτιας ενεργειακής στρατηγικής των ΗΠΑ, που έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφορά στην εκχώρηση μιας περιοχής που θα καλύπτει τις Πολιτείες του Τέξας, της Λουιζιάνα, του Μισισίπη, της Αλαμπάμα και της Φλόριντα και θα συμπεριλάβει όλες τις μη μισθωμένες διαθέσιμες εκτάσεις, στα ομοσπονδιακά ύδατα του Κόλπου του Μεξικού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η μίσθωση της τεράστιας θαλάσσιας έκτασης θα είναι η τρίτη υπεράκτια, από τις συνολικά, δέκα πωλήσεις μίσθωσης που εντάσσεται στο πλαίσιο του National Outer Continental Shelf (OCS) Oil and Gas Leasing Program για το 2017-2022.

Θα περιλαμβάνει περίπου 14.622 υπεράκτια μπλοκ, που βρίσκονται σε απόσταση τριών, μέχρι 231 μιλίων, στις δυτικές, κεντρικές και ανατολικές περιοχές του Κόλπου.

«Η υπεύθυνη ανάπτυξη των υπεράκτιων ενεργειακών πόρων μας αποτελεί βασικό πυλώνα της ενεργειακής στρατηγικής της παρούσης διακυβέρνησης», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών David Bernhardt.

Το υπουργείο εκτιμά ότι ο Κόλπος του Μεξικού, που καλύπτει έκταση σχεδόν 640 εκατομμυρίων στρεμμάτων, περιέχει περίπου 48 δισεκατομμύρια βαρέλια ανεξερεύνητου και ανακτήσιμου πετρελαίου, καθώς και 141 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανεξερεύνητου και ανακτήσιμου φυσικού αερίου.