H τράπεζα είναι σταθερά αισιόδοξη για τις πρώτες ύλες τους τελευταίους μήνες, υποστηρίζοντας ότι θα ωφεληθούν κατά το τελευταίο στάδιο του τρέχοντος οικονομικού κύκλου. Πού θα υπάρξει εξαίρεση

Η οικονομική επίπτωση από τους επικείμενους δασμούς της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της Κίνας θα είναι μικρή στα εμπορεύματα, ενώ μετά τις πρόσφατες μειώσεις, τώρα είναι η ώρα για αγορά, υποστηρίζει η Goldman Sachs.

Η τράπεζα προβλέπει 10% απόδοση στα εμπορεύματα τους επόμενους 12 μήνες, καθώς υποχωρεί το δολάριο. «Ο εμπορικός πόλεμος θα έχει πολύ μικρή επίπτωση στις αγορές εμπορευμάτων, με εξαίρεση τη σόγια, όπου δεν είναι δυνατή η πλήρης ανακατανομή των προμηθειών», τονίζουν οι αναλυτές.

Οι πρώτες ύλες έχουν δεχτεί πλήγμα από την αυξανόμενη ανησυχία των διεθνών επενδυτών για τη δυνητική επίπτωση των εμπορικών δασμών που προγραμματίζονται από την Ουάσιγκτον και τις απειλές για αντίποινα από την Κίνα.

Τον Ιούνιο, ο δείκτης Εμπορευμάτων του Bloomberg κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τα μέσα του 2016, με τις βαριές απώλειες να σημειώνονται στον χαλκό και στη σόγια.

H Goldman είναι σταθερά αισιόδοξη για τις πρώτες ύλες τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι θα ωφεληθούν στο τελευταίο στάδιο του οικονομικού κύκλου.

Η τράπεζα σημείωσε τον Φεβρουάριο ότι ήταν bullish στα εμπορεύματα περισσότερο από οποιαδήποτε στιγμή της τελευταίας δεκαετίας.

(euro2day.gr)