ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας, Scott Pruitt

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας, Scott Pruitt
energia.gr
Παρ, 6 Ιουλίου 2018 - 09:18

Την παραίτηση του επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), Scott Pruitt, ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Pruitt βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνες που διεξάγονται για αποφάσεις δαπανών που έλαβε σχετικά με τα ταξίδια του και την ασφάλεια του.

«Αποδέχτηκα την παραίτηση του Scott Pruitt από το πόστο του επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA)», ανέφερε με tweet του ο Τραμπ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας, Andrew Wheeler, θα εκτελεί χρέη διευθυντή της EPA από τη Δευτέρα.

Ο Pruitt είχε βρεθεί στο στόχαστρο με επίκεντρο τα έξοδα που έκανε ως υπουργός, με πολυτελή ταξίδια στην πρώτη θέση, σωματοφύλακες σε μόνιμη θέση για την προστασία του, υπερβολικές δαπάνες, ενοίκιο επωφελές υπέρ του δέοντος.

Δεκάδες δημοκρατικοί πολιτικοί, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχαν προτρέψει τον Τραμπ να ζητήσει την παραίτηση του.

Ο ίδιος ο Pruitt σε κατάθεσή του τον Απρίλιο σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί περί των δεοντολογικών παραβάσεων του είναι αναληθείς και ότι στόχος τους είναι να εκτροχιάσουν την πολιτική ατζέντα του προέδρου Τραμπ.