Πέντε είναι τελικά τα υποψήφια σχήματα που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του 50,1% των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για τους γνωστούς traders Glencore και Vitol, την Alrai από το Ιράκ, τη Gupta Family Group Alliance με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την κοινοπραξία της Carbon Asset Management με την Alshaheen από το Κατάρ.

Αναλυτικά, η χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη, 30/05) η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχής (από κοινού πώληση τουλάχιστον 50,1% από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.) στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ).

Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν εμπρόθεσμα τα ακόλουθα πέντε (5) επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά): 1. Alrai Group Holdings Limited 2. Carbon Asset Μanagement DWC-LLC και Alshaheen Group S.A. (σε κοινοπραξία) 3. Gupta Family Group Alliance 4. Glencore Energy UK LTD 5. Vitol Holding B.V.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού».