Η Shell ανακοίνωσε χθες καθαρά έσοδα $ 5,89 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2018, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 67%. Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες μειώθηκαν μόνο κατά 1% στα $ 9,42 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017

Η Shell ανακοίνωσε χθες καθαρά έσοδα $ 5,89 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2018, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 67%.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες μειώθηκαν μόνο κατά 1% στα $ 9,42 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2%, σε 3,83 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

«Τα ισχυρά κέρδη της Shell αυτό το τρίμηνο στηρίχτηκαν από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, τη συνεχή ανάπτυξη και τις πολύ καλές επιδόσεις των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα του φυσικού αερίου και τη βελτίωση της κερδοφορίας στον τομέα των upstreamδραστηριοτήτων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Dutch Shell, Ben van Beurden .

«Οι λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς διύλισης και οι χαμηλότερες εισφορές από τον κλάδο της εμπορίας επηρέασαν τα κέρδη του downstream τομέα», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Shell ανακοίνωσε την πώληση στην OMV των συμμετοχών της σε θυγατρικές στη Νέα Ζηλανδία έναντι $ 578 εκατ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Shell υπέγραψε συμφωνία πώλησης των downstream δραστηριοτήτων της στην Αργεντινή στην Raizen. Η συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση του διυλιστηρίου του Μπουένος Άιρες, περίπου 645 πρατηρίων λιανικής πώλησης, εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς και δραστηριοτήτων εφοδιασμού και διανομής στη χώρα, σύμφωνα με την εταιρεία.