Οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα το Μάρτιο αυξήθηκαν 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως ανακοίνωσε η ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της χώρας, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης του 1,7% στην περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα το Μάρτιο αυξήθηκαν 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως ανακοίνωσε η ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της χώρας, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης του 1,7% στην περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Οι πωλήσεις του πρώτου διμήνου του έτους πιθανότατα επηρεάστηκαν από την αργία της Γιορτής της Άνοιξης και από μια αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων ελαφρών οχημάτων.

Με την ανάκαμψη του Μαρτίου, οι πωλήσεις οχημάτων στο α΄ τρίμηνο αυξήθηκαν 2,8% σε σχέση με το περασμένο έτος, στα σχεδόν 7,2 εκατ. οχήματα.

Με την εξέλιξη αυτή ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων αναμένεται να πετύχει τον στόχο της ένωσης για αύξηση των πωλήσεων κατά 3% φέτος, όπως και το 2017, αλλά χαμηλότερα από το 15% του 2016.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων το Μάρτιο αυξήθηκαν 3,5%, ελαφρώς χαμηλότερα από τις συνολικές πωλήσεις οχημάτων.

(από www.capital.gr)