Οι χρήστες της Uber θα είναι σύντομα σε θέση να ενοικιάζουν ηλεκτρικά ποδήλατα μέσω της εφαρμογής, μετά την εξαγορά της Jump από την εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια. Η Jump προσφέρει μια πλατφόρμα ενοικίασης ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων. Τα ποδήλατα της εταιρείας δεν χρειάζεται να επιστραφούν σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο

Οι χρήστες της Uber θα είναι σύντομα σε θέση να ενοικιάζουν ηλεκτρικά ποδήλατα μέσω της εφαρμογής, μετά την εξαγορά της Jump από την εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια.

Η Jump προσφέρει μια πλατφόρμα ενοικίασης ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων. Τα ποδήλατα της εταιρείας δεν χρειάζεται να επιστραφούν σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Uber, η οποία συνεργάζεται ήδη με την Jump στο Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε πως θα προσπαθήσει να επεκτείνει σε όλο τον κόσμο την υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε διάφορες μορφές μετακίνησης με την εφαρμογή Uber, ώστε να είναι κανείς σε θέση να επιλέξει τον πιο γρήγορο ή πιο οικονομικό τρόπο να πάει εκεί που θέλει, είτε με ένα Uber, είτε με ένα ποδήλατο, είτε με το μετρό» δήλωσε ο επικεφαλής της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι.

Η αγορά διαμοιρασμού ποδηλάτων αναπτύσσεται με ρυθμό 20% κάθε χρόνο και η αξία της υπολογίζεται να ανέλθει στα 5,3 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2020.