H Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πλήξει τις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας με έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο εντός 6 με 18 μήνες, ανέφεραν βουλευτές. Σύμφωνα με το BBC, η έκθεση της βρετανικής Επιτροπής Αμυντικής Επιτροπής των Κοινοτήτων επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να οπλίσει αυτούς τους πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές

H Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πλήξει τις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας με έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο εντός 6 με 18 μήνες, ανέφεραν βουλευτές.

Σύμφωνα με το BBC, η έκθεση της βρετανικής Επιτροπής Αμυντικής Επιτροπής των Κοινοτήτων επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να οπλίσει αυτούς τους πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές ενώ οι βουλευτές που διερευνούν για το αν αυτή η απειλή θα μπορούσε να είναι πραγματική, πρόσθεσαν ότι ένα τέτοιο χτύπημα φαίνεται «εξαιρετικά απίθανο». Οι ίδιοι βουλευτές χαρακτήρισαν τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, «αδυσώπητο αλλά λογικό».

«Ήταν σκληρός, όπως άλλοι κομμουνιστές δικτάτορες πριν από αυτόν, αλλά είναι λογικός και θα μπορούσε να μεταπειστεί κόντρα στη χρήση πυρηνικών όπλων», σημειώνεται στην αναφορά.

Επισημαίνεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει 6 πυρηνικές δοκιμές και έχει έναν βαλλιστικό πύραυλο που οι ειδικοί πιστεύουν πως θα μπορούσε να χτυπήσει το σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ η Πιονγκγιάνγκ έχει αναφέρει πως θεωρείται πια πυρηνική δύναμη.

Ωστόσο, τον προηγούμενο μήνα, μετά από μήνες αμοιβαίας εχθρότητας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύτηκε υπέρ της αποπυρηνικοποίησης καθώς ο ίδιος και ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να συναντηθούν για συζητήσεις.

Παρά τις εξελίξεις, οι βουλευτές επισήμαναν ότι η Βόρεια Κορέα είναι απίθανο να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

(από www.liberal.gr)