Η Volkswagen δεσμεύει 20 δισ. ευρώ για την προμήθεια μπαταριών, σε μια προσπάθεια να μπει δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας την πίεση στην Tesla. H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα εξοπλίσει 16 εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως το 2022, έναντι τριών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία

Η Volkswagen δεσμεύει 20 δισ. ευρώ για την προμήθεια μπαταριών, σε μια προσπάθεια να μπει δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας την πίεση στην Tesla.

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα εξοπλίσει 16 εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως το 2022, έναντι τριών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο στοχεύει στην παραγωγή ως και 3 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το έτος ως το 2025.

Για την επίτευξη του στόχου έχει επιλέξει συνεργάτες - την Samsung, την LG Chem και την Contemporary Amperex Technology - για την προμήθεια μπαταριών στην Ευρώπη και την Κίνα.