Η εισαγωγή της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο είναι απίθανο να προχωρήσει φέτος, σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους που επικαλούνται οι Financial Times, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους Σαουδάραβες ομολόγους τους, ότι η μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στον κόσμο αναμένεται να καθυστερήσει

Η εισαγωγή της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο είναι απίθανο να προχωρήσει φέτος, σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους που επικαλούνται οι Financial Times, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους Σαουδάραβες ομολόγους τους, ότι η μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στον κόσμο αναμένεται να καθυστερήσει. 

Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, σκόπευε να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο στα τέλη του 2018, αλλά είναι πιθανό να αναβάλει τα σχέδιά του για το 2019, λόγω δυσκολιών στη διαμόρφωση της πολύπλοκης αρχικής δημόσιας εγγραφής η οποία έχει αποτιμηθεί στα περίπου 2 τρισ. δολάρια. 

Η Σαουδική Αραβία θέλει να πωλήσει το 5% της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας του κόσμου, στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που έχει υιοθετήσει και οι μετοχές της θα πωληθούν στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας αλλά και σε διεθνείς χρηματαγορές. 

Χρηματιστήρια απ' όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται για εντάξουν μετοχές της Saudi Aramco στο ταμπλό τους, με αυτά της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου να θεωρούνται φαβορί.

(από www.capital.gr)