Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, διαβεβαίωσε την Τρίτη πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να προκαλέσουν έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, αλλά αντίθετα θέλουν οι εταιρείες τους να αντιμετωπίζονται με ισότιμο τρόπο με αυτές άλλων χωρών

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, διαβεβαίωσε την Τρίτη πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να προκαλέσουν έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, αλλά αντίθετα θέλουν οι εταιρείες τους να αντιμετωπίζονται με ισότιμο τρόπο με αυτές άλλων χωρών.

«Δεν αναζητούμε να εμπλακούμε σε εμπορικούς πολέμους. Αναζητούμε να διασφαλίσουμε ότι οι αμερικάνικες εταιρείες μπορούν να ανταγωνιστούν με ίσους όρους σε όλο τον κόσμο» τόνισε σύμφωνα με το CNBC o κ. Μνούτσιν.

«Ο πρόεδρος Τραμπ ήταν ξεκάθαρος: Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι αμερικάνικες εταιρείες θα έχουν την δυνατότητα να δραστηριοποιούνται στην Κίνα όπως το κάνουν εδώ οι κινεζικές» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Μνούτισν πρόσθεσε πως αν ο κ. Τραμπ κερδίσει υποχωρήσεις από το Μεξικό και τον Καναδά για την NAFTA, οι δύο χώρες πιθανότατα θα εξαιρεθούν από τους δασμούς.