Να Μην Επιβάλει Δασμούς στις Εισαγωγές Αυτοκινήτων Ζητούν Από τον Τραμπ οι Ευρωπαϊκές Αυτοκινητοβιομηχανίες

Να Μην Επιβάλει Δασμούς στις Εισαγωγές Αυτοκινήτων Ζητούν Από τον Τραμπ οι Ευρωπαϊκές Αυτοκινητοβιομηχανίες
energia.gr
Τρι, 6 Μαρτίου 2018 - 18:11
Έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην υλοποιήσει την απειλή του για επιβολή φόρων στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ε.Ε., απηύθυναν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες

Έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην υλοποιήσει την απειλή του για επιβολή φόρων στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ε.Ε., απηύθυναν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Τραμπ προέβη σε αυτήν την απειλή το Σάββατο, αφότου έγινε γνωστό πως η Ε.Ε, σχεδιάζει την επιβολή δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων ως αντίποινα σε προηγούμενη προαναγγελία του Αμερικανού προέδρου για επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.

"Το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο είναι το καλύτερο για όλες τις κοινωνίες και τελικά όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Ελπίζω οι πολιτικοί πραγματικά να το σκεφτούν και να δημιουργήσουν καταστάσεις από τις οποίες όλοι κερδίζουν" δήλωσε ο CEO της Jaguar Land Rover Ραλφ Σπεθ στο CNBC.

Ανέφερε ακόμη ότι "είναι αδύνατο να ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός επικείμενου εμπορικού πολέμου σε αυτή τη φάση γιατί δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε να εκδηλωθεί". 

"Αν το σκεφτεί κανείς, πιστεύω πως όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι το ελεύθερο εμπόριο είναι επωφελές για όλους" δήλωσε και ο CEO στη Volvo Cars Χακάν Σάμιουελσον.

Ερωτηθείς σε τι βαθμό θα πλήττονταν οι δραστηριότητες της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας από ένα τέτοιο μέτρο του Τραμπ, απάντησε: "Φυσικά θα ήταν πολύ κακό, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εικασίες για κάτι τέτοιο". 

Τη Δευτέρα ο CEO της VW Ματίας Μίλερ δήλωσε πως "αξιολογεί με ψυχραιμία" την κατάσταση και θα είναι έτοιμος να πάρει τις "απαραίτητες αποφάσεις". Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη αντίδρασης στην απειλή για πρόσθετους φόρους στις πωλήσεις ευρωπαϊκών αυτοκίνητων στις ΗΠΑ.