Η BP ανακοίνωσε τη Δευτέρα την έναρξη της παραγωγής φυσικού αερίου από τη Φάση Ι του υπεράκτιου έργου Atoll στην Αίγυπτο. Η Φάση Ι του πεδίου Atoll αποτελεί προκαταρκτικό πρόγραμμα παραγωγής αερίου, για το οποίο οι επενδύσεις ανέρχονται σε περίπου $ 1 δισ.

Η BP ανακοίνωσε τη Δευτέρα την έναρξη της παραγωγής φυσικού αερίου από τη Φάση Ι του υπεράκτιου έργου Atoll στην Αίγυπτο.

Η Φάση Ι του πεδίου Atoll αποτελεί προκαταρκτικό πρόγραμμα παραγωγής αερίου, για το οποίο οι επενδύσεις ανέρχονται σε περίπου $ 1 δισ.

Το έργο βρίσκεται στην παραχώρηση της Βόρειας Νταμιέττας, στο Δέλτα του Ανατολικού Νείλου και παραδόθηκε επτά μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και με κόστος 33% χαμηλότερο από την αρχική εκτίμηση, δήλωσε η βρετανική εταιρεία.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΒΡ, το έργο παράγει πλέον 350 εκατ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως και 10.000 βαρέλια συμπυκνωμάτων ημερησίως. Η παραγωγή αερίου από το πεδίο διοχετεύεται στο εθνικό δίκτυο της Αιγύπτου.

«Το Atoll είναι το πρώτο νέο έργο της BP που εισήλθε στην παραγωγή για το 2018, προστιθέμενο σε μία σειρά έργων υψηλότερου περιθωρίου κέρδους που θέσαμε με επιτυχία στην παραγωγή τα τελευταία χρόνια», ανέφερε η δήλωση.

Η εταιρεία σημείωσε ότι τα 13 έργα που ξεκίνησαν την παραγωγή τους εντός του 2016 και 2017 παρείχαν περισσότερα από 500.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως νέας καθαρής παραγωγικής ικανότητας, ενώ η συνολική καθαρή παραγωγή από τα νέα έργα της BP αναμένεται τώρα να φθάσει τις 900.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως έως το 2021.

Η BP ανακοίνωσε την ανακάλυψη του κοιτάσματος Atoll το Μάρτιο του 2015. Ο κύριος ταμιευτήρας του πεδίου περιέχει περίπου 1,5 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 31 εκατ. βαρέλια συμπυκνωμάτων, ενώ άλλα τμήματα του πεδίου βρίσκονται επί του παρόντος υπό αξιολόγηση.