Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου BMW i3s στην Αθήνα, δόθηκαν στοιχεία για την λειτουργία του νέου συστήματος πρόσφυσης που διαθέτει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι μηχανικοί εξέτασαν όλες τις παραμέτρους κατά την διάρκεια της κίνησης του πολυτελούς αυτοκινήτου που κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και δημιούργησαν ένα αναβαθμισμένο σύστημα το οποίο συμβάλει στην ασφαλέστερη και πιο άνετη κίνηση του μικρού μοντέλου

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου BMW i3s στην Αθήνα, δόθηκαν στοιχεία για την λειτουργία του νέου συστήματος πρόσφυσης που διαθέτει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι μηχανικοί εξέτασαν όλες τις παραμέτρους κατά την διάρκεια της κίνησης του πολυτελούς αυτοκινήτου που κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και δημιούργησαν ένα αναβαθμισμένο σύστημα το οποίο συμβάλει στην ασφαλέστερη και πιο άνετη κίνηση του μικρού μοντέλου. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης έχει προσαρμοστεί στην άμεση παραγωγή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας που εξοπλίζει το BMW i3s αποδίδει άμεσα ισχύ 184 ίππων και ροπή 27,6 χλγμ.

Το αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης βελτιώνει τη πρόσφυση και την οδηγική ευστάθεια σε αντίξοες καιρικές και οδικές συνθήκες κατά την εκκίνηση, όταν λειτουργεί το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης και κατά την έξοδο από κλειστές στροφές.

Καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του συστήματος παίζει η κατά 50 φορές ταχύτερη διαδικασία ελέγχου της κίνησης του αυτοκινήτου σε σχέση με την αρχική μονάδα. Επίσης, η διαδικασία ελέγχου γίνεται απευθείας από τον κινητήρα και οι αντιδράσεις του συστήματος είναι πιο άμεσες.

Επίσης, δόθηκαν στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων κατά την διάρκεια του 2017. Το BMW Group παρέδωσε πάνω από 100.000 ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα σε πελάτες του σε όλο τον κόσμο το 2017.

Μέχρι το 2025, η εταιρεία θα προσφέρει 25 πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο. Η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης και μπαταριών, που θα διατίθεται από το 2021, χρησιμοποιεί κλιμακούμενα, αρθρωτά κιτ εξηλεκτρισμού που θα μπορούν να τοποθετούνται σε όλες τις σειρές μοντέλων.

Το 2018, θα λανσαριστεί το BMW i8 Roadster καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό MINI. Το 2020, θα εμφανιστεί η πλήρως ηλεκτρική έκδοση BMW X3 και το 2021 η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα της μάρκας, BMW iNext, που θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με αυτόνομη οδήγηση και νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας στο εσωτερικό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)