Στα 8,38 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Exxon Mobil στο τρίμηνο ή 1,97 δολάρια ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι τα καθαρά κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού ανήλθαν σε 1,68 δισ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή

Στα 8,38 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Exxon Mobil στο τρίμηνο ή 1,97 δολάρια ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι τα καθαρά κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού ανήλθαν σε 1,68 δισ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρεία τόνισε ότι επωφελήθηκε από τη φορολογική μεταρρύθμιση με το ποσό των 5,9 δισ. δολαρίων. Εάν αφαιρεθεί αυτό το κέρδος και οι χρεώσεις των 1,3 δισ. δολαρίων για απομειώσεις assets, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,73 δισ. δολάρια ή 88 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 1,03 δολάρια.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 66,5 δισ. δολάρια από τα 56,4 δισ. δολάρια και χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 71,9 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Exxon Mobil, Darren Woods, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ στα επόμενα πέντε χρόνια, και να αυξήσει την παραγωγή στη Λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας και στο Νέο Μεξικό.