Ρεκόρ Παραγωγής Υψους 6 Δισ. Κυβικών Μέτρων Σημείωσε το Μεγαλύτερο Κοίτασμα Σχιστολιθικού Αερίου της Κίνας το 2017

Ρεκόρ Παραγωγής Υψους 6 Δισ. Κυβικών Μέτρων Σημείωσε το Μεγαλύτερο Κοίτασμα Σχιστολιθικού Αερίου της Κίνας το 2017
energia.gr
Παρ, 5 Ιανουαρίου 2018 - 08:34
Η παραγωγή του μεγαλύτερου κινεζικού κοιτάσματος σχιστολιθικού αερίου Φουλίνγκ της Κίνας ανήλθε σε περισσότερα από 6 δισ. κυβικά μέτρα το 2017, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρία, Sinopec. Οι πωλήσεις φυσικού αερίου από το κοίτασμα αυτό έφθασαν τα σχεδόν 5,8 δισ. κυβικά μέτρα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 20% σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή του μεγαλύτερου κινεζικού κοιτάσματος σχιστολιθικού αερίου Φουλίνγκ της Κίνας ανήλθε σε περισσότερα από 6 δισ. κυβικά μέτρα το 2017, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρία, Sinopec.

Οι πωλήσεις φυσικού αερίου από το κοίτασμα αυτό έφθασαν τα σχεδόν 5,8 δισ. κυβικά μέτρα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 20% σε ετήσια βάση.

Έως το 2017 η συνολική, διαχρονικά, παραγωγή του κοιτάσματος Φουλίνγκ ανερχόταν σε περισσότερα από 15 δισ. κυβικά μέτρα. Ο νέος κλάδος έχει βοηθήσει την περιοχή να βελτιώσει την ενεργειακή δομή της και να απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, όπως ο άνθρακας.

Υπολογίζεται ότι 3 δισ. κυβικά μέτρα σχιστολιθικού αερίου ισοδυναμούν με καύση 6 δισ. τόνων άνθρακα και μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 4,2 εκατ. τόνους.