Η Qatar Petroleum ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι κατέστη η μόνη εταιρεία με αρμοδιότηταα την εξαγωγή του αργού πετρελαίου της χώρας. Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, η Qatar Petroleum αναφέρει ότι, σύμφωνα με υπουργική απόφαση της κυβέρνησης του Κατάρ η οποία τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, το σύνολο του αργού πετρελαίου που παράγεται στο Κατάρ και προορίζεται για τις διεθνείς αγορές αποδίδεται στην Qatar Petroleum για εξαγωγή.

Η Qatar Petroleum ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι κατέστη η μόνη εταιρεία με αρμοδιότηταα την εξαγωγή του αργού πετρελαίου της χώρας.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, η Qatar Petroleum αναφέρει ότι, σύμφωνα με υπουργική απόφαση της κυβέρνησης του Κατάρ η οποία τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, το σύνολο του αργού πετρελαίου που παράγεται στο Κατάρ και προορίζεται για τις διεθνείς αγορές αποδίδεται στην Qatar Petroleum για εξαγωγή.

«Προχωρώντας μπροστά, η Qatar Petroleum γίνεται ο μόνος σύνδεσμος με τις διεθνείς αγορές για το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις», ανέφερε το δελτίο τύπου.

Στο παρελθόν, η Qatar Petroleum και διάφορες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή αργού πετρελαίου στο Κατάρ εμπορεύονταν ανεξάρτητα ποσότητες αργού βάσει των δικαιωμάτων παραγωγής τους, όπως επισημαίνει το δελτίο τύπου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum, Saad Sherida Al- Kaabi, περιέγραψε την ανακοίνωση ως «ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του οράματος της εταιρείας να γίνει μία από τις καλύτερες εθνικές πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο, με ρίζες στο Κατάρ και ισχυρή διεθνή παρουσία».

«Η ρύθμιση των εξαγωγών αργού πετρελαίου αναμένεται να αποφέρει σημαντικές συνέργειες στην εμπορία και τον κλάδο των logistics, καθώς και βελτίωση της αποτελεσματικότητα του κόστους προς όφελος του κράτους του Κατάρ και των παραγωγών αργού πετρελαίου. Παράλληλα, θα ενισχύσει περαιτέρω τη διεθνή ικανότητα εμπορίας της Qatar Petroleum και θα επεκτείνει το διεθνές αποτύπωμά της. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην κατεύθυνση της υποστήριξης της συνεχιζόμενης και διατηρήσιμης ανάπτυξης και εξέλιξης της εθνικής μας οικονομίας», ανέφερε ο Al- Kaabi.