Gazprom και Τεχεράνη Υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για Κοινό Έργο LNG στο Ιράν

Gazprom και Τεχεράνη Υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για Κοινό Έργο LNG στο Ιράν
energia.gr
Πεμ, 14 Δεκεμβρίου 2017 - 15:13
Η ρωσική εταιρεία Gazprom και το Ιράν υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης για κοινές προσπάθειες προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του έργου υγροποιημένου φυσικού αερίου 'Iran LNG Project', όπως ανακοίνωσε χθες η Gazprom.

Η ρωσική εταιρεία Gazprom και το Ιράν υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης για κοινές προσπάθειες προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του έργου υγροποιημένου φυσικού αερίου ' Iran LNG Project', όπως ανακοίνωσε χθες η Gazprom.

Αντιπροσωπεία της Gazprom, με επικεφαλής τον πρόεδρό της εταιρείας Alexey Miller, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Ιράν χθες Τετάρτη, όπου και τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για την προώθηση της συνεργασίας τους σε ευρεία κλίμακα και συζήτησαν δυνητικούς τομείς διμερούς συνεργασίας.

Ο Miller, ο Ali Kardor, αναπληρωτής υπουργός πετρελαίου του Ιράν και ο Nasrat Rahimi, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Ασφάλισης, Αποταμίευσης και Πρόνοιας του Προσωπικού της Βιομηχανίας Πετρελαίου, υπέγραψαν τη συμφωνία για πιθανή μεταξύ τους συνεργασία.

Το ' Iran LNG Project' έχει ως στόχο να διαθέτει δύο μονάδες υγροποίησης, έκαστη με δυναμικότητα 5,25 εκατ. τόνων ετησίως και με δυνατότητα αύξησης της συνολικής παραγωγής σε 21 εκατ. τόνους ετησίως.