Η παραγωγή αργού του ΟΠΕΚ υποχώρησε το Νοέμβριο κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα, στα 32,48 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το Μάιο. H πτώση οφείλεται στις χαμηλότερες εξαγωγές από την Ανγκόλα και το Ιράκ και την αυστηρή συμμόρφωση με την συμφωνία μείωσης της παραγωγής

Η παραγωγή αργού του ΟΠΕΚ υποχώρησε το Νοέμβριο κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα, στα 32,48 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το Μάιο. 

H πτώση οφείλεται στις χαμηλότερες εξαγωγές από την Ανγκόλα και το Ιράκ και την αυστηρή συμμόρφωση με την συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

Με βάση την έρευνα, η συμμόρφωση των μελών του ΟΠΕΚ αυξήθηκε στο 112% από 92% τον Οκτώβριο. Η Σαουδική Αραβία παρήγαγε κάτω από το στόχο, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη εκτός από το Εκουαδόρ, την Γκαμπόν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σημειώνεται πως ο ΟΠΕΚ έχει συμφωνήσει σε μείωση της παραγωγής κατά περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η μεγαλύτερη πτώση το Νοέμβριο σημειώθηκε στην Ανγκόλα, κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, όπου οι εξαγωγές υποχώρησαν σε χαμηλό 13 μηνών. Η δεύτερη μεγαλύτερη σημειώθηκε στο Ιράκ.