Συμφωνία $ 400 Εκατ. με το Ιράκ Εξασφάλισε η GE για την Αναβάθμιση 14 Ηλεκτρικών Υποσταθμών

Συμφωνία $ 400 Εκατ. με το Ιράκ Εξασφάλισε η GE για την Αναβάθμιση 14 Ηλεκτρικών Υποσταθμών
energia.gr
Δευ, 27 Νοεμβρίου 2017 - 12:09
Το ιρακινό Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας υπέγραψε συμφωνία αξίας άνω των $ 400 εκατ. με την GE Power για την ανάπτυξη 14 ηλεκτρικών υποσταθμών. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η GE θα προμηθεύσει εξοπλισμό όπως μετασχηματιστές, διακόπτες κυκλώματος και λοιπό εξοπλισμό εξωτερικών εγκαταστάσεων για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποσταθμών και για τη μεταφορά της απαιτούμενης ενέργειας

Το ιρακινό Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας υπέγραψε συμφωνία αξίας άνω των $ 400 εκατ. με την GE Power για την ανάπτυξη 14 ηλεκτρικών υποσταθμών.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η GE θα προμηθεύσει εξοπλισμό όπως μετασχηματιστές, διακόπτες κυκλώματος και λοιπό εξοπλισμό εξωτερικών εγκαταστάσεων για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποσταθμών και για τη μεταφορά της απαιτούμενης ενέργειας σε περιοχές όλης της χώρας που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε ηλεκτρισμό.

Η GE θα αναβαθμίσει τους υποσταθμούς προκειμένου να συνδεθούν στο εθνικό δίκτυο οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που είναι διεσπαρμένες στις περιοχές των Ninawa, Salah Al Din, Al Anbar, Karbala, Βαγδάτης, Qadisiyyah και Basra.

Οι υποδομές σε αρκετές από τις περιοχές έχουν καταστραφεί εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων και οι περιοχές αυτές είναι που έχουν άμεση ανάγκη για αξιόπιστες υποδομές ενέργειας, ανέφερε η GE.

Η GE ανέφερε, επίσης, ότι θα υποστηρίξει το Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας στη διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου.