«Λευκός καπνός» διαφαίνεται στις συνομιλίες μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας σε ότι αφορά την παράταση της συμφωνίας για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία της απόφασης για επέκταση της συμφωνίας, αν και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις επί δευτερευόντων, αλλά κρίσιμων, ζητημάτων.

«Λευκός καπνός» διαφαίνεται στις συνομιλίες μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας σε ότι αφορά την παράταση της συμφωνίας για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία της απόφασης για επέκταση της συμφωνίας, αν και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις επί δευτερευόντων, αλλά κρίσιμων, ζητημάτων.

Ο ΟΠΕΚ και κράτη που δεν είναι μέλη του οργανισμού, με επικεφαλής τη Ρωσία, θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βιέννη για να συζητήσουν για την παράταση των περικοπών της παραγωγής τους. Το Κρεμλίνο δίσταζε να δεχθεί παράταση, καθώς η ισχύουσα συμφωνία λήγει στο τέλος Μαρτίου.

Μετά από ημέρες συνομιλιών, η Μόσχα και το Ριάντ συμφωνούν τώρα στην ανάγκη να ανακοινώσουν και άλλη περίοδο περικοπών, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές.

Οι χώρες εντός και εκτός του ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία για περιορισμό της πετρελαϊκής παραγωγής αναζητούν φόρμουλες για να ικανοποιήσουν τις ρωσικές απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης των περικοπών με την ισορροπία προσφοράς-ζήτησης στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου ή με το επίπεδο των αποθεμάτων πετρελαίου στις βιομηχανικές χώρες.

Μια άλλη επιλογή είναι να γίνει σαφής αναφορά στο γεγονός ότι η συμφωνία θα μπορούσε να αναθεωρηθεί ξανά στις αρχές του επόμενου έτους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να ζητηθεί μια άλλη συνάντηση.