Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom αύξησε την παροχή αερίου στην Τουρκία κατά 21,7% από τις αρχές του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τα 24,8 δισ. κυβικά μέτρα, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom, Alexei Miller

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom αύξησε την παροχή αερίου στην Τουρκία κατά 21,7% από τις αρχές του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τα 24,8 δισ. κυβικά μέτρα, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom, Alexei Miller, μετά τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Miller ανέφερε επίσης ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 12,1%, οι εξαγωγές προς τη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 7,1%, προς την Ουγγαρία κατά 24,4% και προς τη Σερβία κατά 26,7%.

Στο σύνολό τους, οι προαναφερθείσες χώρες βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής που έχει σχεδιαστεί για τη δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός TurkStream αποτελείται από δύο γραμμές, η πρώτη εκ των οποίων θα εξυπηρετεί την Τουρκία, ενώ η δεύτερη γραμμή προορίζεται να εξυπηρετήσει την Ευρώπη.