Μπαχρέιν: Τρομοκρατική Ενέργεια Υποκινούμενη από το Ιράν Χαρακτηρίζεται η Πυρκαγιά σε Εγκαταστάσεις Πετρελαίου

Μπαχρέιν: Τρομοκρατική Ενέργεια Υποκινούμενη από το Ιράν Χαρακτηρίζεται η Πυρκαγιά σε Εγκαταστάσεις Πετρελαίου
energia.gr
Δευ, 13 Νοεμβρίου 2017 - 09:02
Ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαχρέιν δήλωσε το Σάββατο ότι η πρόσφατη πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις αγωγών πετρελαίου ήταν «τρομοκρατική πράξη», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Η δήλωση ήρθε μια μέρα μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγωγό πετρελαίου κοντά στο χωριό Buri στο κεντρικό Μπαχρέιν.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαχρέιν δήλωσε το Σάββατο ότι η πρόσφατη πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις αγωγών πετρελαίου ήταν «τρομοκρατική πράξη», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Η δήλωση ήρθε μια μέρα μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγωγό πετρελαίου κοντά στο χωριό Buri στο κεντρικό Μπαχρέιν. Ο υπουργός Εσωτερικών, Σεΐχης Rashid Bin Abdullah al- Khalifa, περιέγραψε το περιστατικό ως «πράξη σαμποτάζ και επικίνδυνη πράξη τρομοκρατίας που αποσκοπούσε να βλάψει τα υπέρτατα συμφέροντα της πατρίδας και την ασφάλεια του λαού».

«Οι τρομοκρατικές ενέργειες που βίωσε πρόσφατα το Μπαχρέιν υλοποιούνται μέσω επικοινωνίας και άμεσων εντολών από το Ιράν», ισχυρίστηκε.

Οι ιρανικές αρχές δεν έχουν ακόμη απαντήσει στα σχόλια του υπουργού Εσωτερικών του Μπαχρέιν.

Οι αρχές του Μπαχρέιν έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό.