Μόσχα και Καράκας Υπογράφουν Συμφωνία για την Αναδιάρθρωση του Χρέους της Βενεζουέλας ως τις 15 Νοεμβρίου

Μόσχα και Καράκας Υπογράφουν Συμφωνία για την Αναδιάρθρωση του Χρέους της Βενεζουέλας ως τις 15 Νοεμβρίου
energia.gr
Παρ, 10 Νοεμβρίου 2017 - 12:22
Η Ρωσία και η Βενεζουέλα θα υπογράψουν στις 15 Νοεμβρίου μια συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους του Καράκας, βάσει της οποίας θα παραταθεί κατά 10 χρόνια η περίοδος αποπληρωμής του. Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στη Ρωσία, Κάρλος Ραφαέλ Τορτσόσα, είχε δηλώσει την Τετάρτη στο Sputnik ότι η διορία για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής είναι η 15η Νοεμβρίου.

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα θα υπογράψουν στις 15 Νοεμβρίου μια συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους του Καράκας, βάσει της οποίας θα παραταθεί κατά 10 χρόνια η περίοδος αποπληρωμής του.

Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στη Ρωσία, Κάρλος Ραφαέλ Τορτσόσα, είχε δηλώσει την Τετάρτη στο Sputnik ότι η διορία για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής είναι η 15η Νοεμβρίου.

Προκειμένου να ισχύσει η συμφωνία αυτή, η Βενεζουέλα θα πρέπει να πληρώσει στη Ρωσία ένα σημαντικό ποσό ως το τέλος του 2017. Επίσης, θα πρέπει να πληρωθούν οι Ρώσοι εξαγωγείς για τα προϊόντα που έχει ήδη λάβει η Βενεζουέλα.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, έχει δηλώσει ότι η Μόσχα έχει ήδη συμφωνήσει να αναδιαρθρώσει ένα μέρος του χρέους του Καράκας, ύψους $ 3 δισ. δολαρίων, υπό άλλους όρους.