Το Ιράν διαμήνυσε χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πως θα διατηρήσει «όλες τις επιλογές στο τραπέζι», αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα την τελική απόφασή του για το πώς σκέπτεται να περιορίσει την περιφερειακή επιρροή του Ιράν.

Το Ιράν διαμήνυσε χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πως θα διατηρήσει «όλες τις επιλογές στο τραπέζι», αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα την τελική απόφασή του για το πώς σκέπτεται να περιορίσει την περιφερειακή επιρροή του Ιράν. Αναμένεται επίσης να χαρακτηρίσει τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, τρομοκρατική οργάνωση.

Τυχόν αμερικανικές κυρώσεις εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης θα επηρεάσουν τις συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Συρία, όπου η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον στηρίζουν διαφορετικές πλευρές, οι οποίες όμως πολεμούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

«Οι Αμερικανοί… είναι πολύ μικροί για να μπορούν να βλάψουν τους Φρουρούς της Επανάστασης», δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Ό,τι κι αν κάνουν, θα λάβουμε ανταποδοτικά μέτρα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης είπε πως οι ΗΠΑ θα «συνταχθούν με τους τρομοκράτες», αν αποφασίσουν να χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση.

«Ο κόσμος θα πρέπει να είναι ευγνώμων στους Φρουρούς της Επανάστασης για τη μάχη τους εναντίον των τρομοκρατών, κυρίως εναντίον του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε ο Μοχαμάντ Μπαγκέρ Νομπάχτ εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης.

«Οπότε παίρνοντας θέση εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης και χαρακτηρίζοντάς τους τρομοκρατική οργάνωση, οι Αμερικανοί θα συνταχθούν με τους τρομοκράτες», πρόσθεσε.

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Τζαφαρί δήλωσε την Κυριακή ότι, αν οι ΗΠΑ χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού «θα θεωρεί ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ίδιος με το Ισλαμικό Κράτος».