Ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) χορήγησε επταετές δάνειο ύψους περίπου $ 100 εκατ. για στην εταιρεία διύλισης Tupras, τη μεγαλύτερη βιομηχανία της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο IFC την προηγούμενη εβδομάδα. Ο IFC, μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, χορήγησε το δάνειο προκειμένου να στηρίξει τα επενδυτικά σχέδια της Tupras για περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις, βελτιώσεις στην απόδοση και δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης

Ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) χορήγησε επταετές δάνειο ύψους περίπου $ 100 εκατ. για στην εταιρεία διύλισης Tupras, τη μεγαλύτερη βιομηχανία της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο IFC την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο IFC, μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, χορήγησε το δάνειο προκειμένου να στηρίξει τα επενδυτικά σχέδια της Tupras για περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις, βελτιώσεις στην απόδοση και δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, με την επένδυση του IFC, η Tupras θα εγκαταστήσει νέες μονάδες ανάκτησης θείου στα διυλιστήρια του Izmit, της Σμύρνης και του Kirikkale, προκειμένου να βελτιστοποιήσει την ικανότητα επεξεργασίας αργού και να μειώσει τις εκπομπές θείου.

Ο IFC ανακοίνωσε ότι οι νέες επενδύσεις θα περιλαμβάνουν την αύξηση της δυναμικότητας της πλατφόρμας συνεχούς καταλυτικής αναγέννησης στο διυλιστήριο της Σμύρνης, ώστε να αυξηθεί η διεθνής ανταγωνιστικότητα της Tupras, δίνοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να παράγει περισσότερα προϊόντα προστιθέμενης αξίας χρησιμοποιώντας την ίδια πρώτη ύλη.

«Η Tupras επενδύει συνεχώς στις καλύτερες διαθέσιμες τεχνολογίες για να προσφέρει στους πελάτες της βιώσιμες λύσεις για τις ανάγκες τους σε καύσιμα. Με τις επιπλέον μονάδες ανάκτησης θείου, θα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τη ναυτιλιακή βιομηχανία στις προσπάθειές της να μεταβεί σε καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο νωρίτερα από την αλλαγή της νομοθεσίας που προβλέπεται για το 2020. Είναι καλό να έχουμε τον IFC συνεργάτη μας σε αυτή την προσπάθεια, μέσω της παροχής μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης για αυτό τον καλό σκοπό και επιτρέποντάς μας να τηρούμε υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα». δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tupras, Dogan Korkmaz.

«Η δέσμευση μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων, όπως η Tupras, στις βιώσιμες πρακτικές και την εξοικονόμηση πόρων είναι πολύ σημαντική για την παρακίνηση και άλλων. Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει στην Tupras να ενισχύσει τον τρέχοντα εκσυγχρονισμό της και να επενδύσει στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να αυξήσει την αξία των προϊόντων της με παράλληλη συμμόρφωσή της με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα», δήλωσε ο Carsten Muller, IFC διευθυντής για τους τομείς παραγωγής, μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Η επένδυση θα βοηθήσει την Tupras να εξασφαλίσει διύλιση με προστιθέμενη αξία και αποτελεσματική αξιοποίηση πόρων για την Τουρκία, μια χώρα η ζήτηση για προϊόντα διύλισης αυξάνεται περισσότερο από 2,5% ετησίως τα τελευταία 20 χρόνια, ανέφερε το δελτίο τύπου.