Η Rosneft, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 30 δισ. κυβικά μέτρα μέχρι το 2025, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας την Τετάρτη. Ο Igor Soglaev, διευθυντής του τμήματος χημείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Rosneft, ήταν ομιλητής στο φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στη Μόσχα.

Η Rosneft, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά 30 δισ. κυβικά μέτρα μέχρι το 2025, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας την Τετάρτη.

Ο Igor Soglaev, διευθυντής του τμήματος χημείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Rosneft, ήταν ομιλητής στο φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στη Μόσχα.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ανέφερε ότι η ρωσική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την παραγωγή πετροχημικών έως το 2025.

Με την αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου, η εταιρεία μπορεί να κατευθύνει τους επιπλέον όγκους στη χημική επεξεργασία, εξήγησε.

Η εταιρεία παρήγαγε περίπου 67 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2016, σημειώνοντας αύξηση περίπου 7,5% σε σύγκριση με το 2015.

Με το πετρέλαιο ως κύρια δραστηριότητα της εταιρείας, η Rosneft είναι ο ηγέτης στον τομέα της διύλισης στη Ρωσία. Το φυσικό αέριο και τα πετροχημικά είναι επίσης εύρωστοι τομείς της ρωσικής εταιρείας.

Ο τομέας διύλισης πετρελαίου και πετροχημικών της εταιρείας περιλαμβάνει 13 μεγάλα διυλιστήρια που βρίσκονται σε περιοχές - κλειδιά της Ρωσίας, καθώς και τρία εργοστάσια πετροχημικών, τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας αερίου, δύο μονάδες παραγωγής καταλυτών και μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών.