Η Saudi Aramco και η μαλαισιανή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Petronas προχώρησαν σε στρατηγική σύμπραξη για την ενίσχυση της αξίας των έργων τους στον τομέα των πετροχημικών, όπως ανακοίνωσε η Saudi Aramco τη Δευτέρα. Η συμφωνία ενδυναμώνει τη θέση και την ανάπτυξη της Saudi Aramco στη νοτιοανατολική Ασία μέσω του εφοδιασμού με αργό και των παγκόσμιας κλίμακας δραστηριοτήτων downstream.

Η Saudi Aramco και η μαλαισιανή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Petronas προχώρησαν σε στρατηγική σύμπραξη για την ενίσχυση της αξίας των έργων τους στον τομέα των πετροχημικών, όπως ανακοίνωσε η Saudi Aramco τη Δευτέρα.

Η συμφωνία ενδυναμώνει τη θέση και την ανάπτυξη της Saudi Aramco στη νοτιοανατολική Ασία μέσω του εφοδιασμού με αργό και των παγκόσμιας κλίμακας δραστηριοτήτων downstream.

Ένα από τα έργα στον τομέα των πετροχημικών αποτελεί το Ολοκληρωμένο Συγκρότημα Pengerang του Petronas ( Pengerang Integrated Complex - PIC) της Petronas στην πολιτεία Johor της νότιας Μαλαισίας, αναφέρει το δελτίο τύπου της Aramco.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας αγοράς μετοχών μεταξύ της Petronas Chemical Group και της θυγατρικής της Saudi Aramco, Overseas Holding Cooperatif UA, οι εταίροι θα κατέχουν ίσα ποσοστά ιδιοκτησίας στην PRPC Polymers εντός του έργου PIC.

«Μέσα από αυτό το εγχείρημα, θα επιτύχουμε επίσης ένα υψηλό βαθμό ολοκλήρωσης μεταξύ της διύλισης και των πετροχημικών, με παραγωγή πετροχημικών υψηλότερη από το 10% των εισροών αργού. Εναρμονίζεται, επίσης, με την αναπτυξιακή μας στρατηγική στον τομέα του downstream, όπου επενδύουμε σε ένα παγκόσμιο σύστημα διύλισης και πετροχημικών με πολύ μεγάλης κλίμακας συγκροτήματα ανά τον κόσμο με δυναμικότητα διύλισης πολλών εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα», δήλωσε ο Al -Hadrami, επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της Saudi Aramco.

«Η σύμπραξη αυτή αξιοποιεί τη διαχρονική συνεργασία μεταξύ της Saudi Aramco και της Petronas που πρόσφατα επισφραγίστηκε με την επίσκεψη του βασιλιά Σαλμάν στη Μαλαισία. Λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη της Petronas Chemical Group στη βιομηχανία πετροχημικών της περιοχής, η Saudi Aramco είναι υπερήφανη που εισέρχεται σε μια βαθύτερη, αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση στο έργο PIC», πρόσθεσε.

«Η συνεργασία σηματοδοτεί μια στρατηγική, αμοιβαία επωφελή σχέση που θα προσφέρει στο PIC δυνάμεις και συνέργειες υψηλού αντίκτυπου τόσο από τη Saudi Aramco, όσο και από την Petronas», ανέφερε το δελτίο τύπου.