Οι προβλέψεις για την παραγωγή φυσικού αερίου θα πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω λόγω της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Novatek, Leonid Mikhelson, μιλώντας χθες στο φόρουμ Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στη Μόσχα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 20% και η αντίστοιχη του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατά 70%, ανέφερε ο Mikhelson.

Οι προβλέψεις για την παραγωγή φυσικού αερίου θα πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω λόγω της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Novatek, Leonid Mikhelson, μιλώντας χθες στο φόρουμ Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στη Μόσχα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 20% και η αντίστοιχη του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατά 70%, ανέφερε ο Mikhelson.

Όπως υποστήριξε, οι αγορές κατανάλωσης LNG επεκτείνονται παγκοσμίως, αλλά κυρίως στις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.

Ο Φινλανδός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fortum, Pekka Lundmark μίλησε επίσης στην ίδια συνεδρίαση στο φόρουμ και υπογράμμισε ότι η μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο θα μείωνε τις εκπομπές κατά περίπου 50%.

Το φυσικό αέριο θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία, δεδομένης της ασταθούς φύσης των ανταγωνιστικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επεσήμανε.

«Θα δούμε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου θα αυξηθεί. Ο ήλιος δε λάμπει πάντα και ο άνεμος δεν φυσά πάντα, οπότε το φυσικό αέριο είναι σημαντικό και η αντικατάσταση του άνθρακα από το φυσικό αέριο είναι, επίσης, πολύ σημαντική», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.