Ερντογάν: Ανοιχτό το Ενδεχόμενο Μπλοκαρίσματος της Ροής Πετρελαίου από το Ιρακινό Κουρδιστάν

Ερντογάν: Ανοιχτό το Ενδεχόμενο Μπλοκαρίσματος της Ροής Πετρελαίου από το Ιρακινό Κουρδιστάν
energia.gr
Πεμ, 5 Οκτωβρίου 2017 - 12:52
Η Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ θα αποφασίσουν από κοινού για τη διακοπή της ροής του πετρελαίου από το βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι ενέργειες αυτές έχουν ήδη προαναγγελθεί ως αντίποινα μετά το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Η Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ θα αποφασίσουν από κοινού για τη διακοπή της ροής του πετρελαίου από το βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ενέργειες αυτές έχουν ήδη προαναγγελθεί ως αντίποινα μετά το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Ο Ερντογάν προχώρησε στις δηλώσεις αυτές σε τουρκικά μέσα μετά την επιστροφή του από το Ιράν, όπου πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη.

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε, επίσης, την απόφαση της πλούσιας σε πετρέλαιο πόλης του Κιρκούκ να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα, επισημαίνοντας ότι οι Κούρδοι δε διαθέτουν νομιμοποίηση εκεί.

Το Ιράν και η Τουρκία έχουν ήδη απειλήσει να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν σε συνεργασία με το Ιράκ και έχουν ξεκινήσει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τον ιρακινό στρατό στα σύνορά τους.