Μαδούρο: Επιτακτική η Αυστηρή Συμμόρφωση με τη Συμφωνία για τις Περικοπές στο Πετρέλαιο

Μαδούρο: Επιτακτική η Αυστηρή Συμμόρφωση με τη Συμφωνία για τις Περικοπές στο Πετρέλαιο
energia.gr
Τετ, 4 Οκτωβρίου 2017 - 12:37
Το υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης με τη συμφωνία των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ για την περικοπή της παραγωγής πετρελαίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Ο Μαδούρο ήταν ομιλητής στο Φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στη Μόσχα.

Το υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης με τη συμφωνία των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ για την περικοπή της παραγωγής πετρελαίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο ήταν ομιλητής στο Φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στη Μόσχα. Στο πλαίσιο της ομιλίας του ανέφερε ότι το ζήτημα της παράτασης της συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου «αποτελεί το επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία».

Υπογραμμίζοντας ότι η Βενεζουέλα, ιδρυτικό μέλος του ΟΠΕΚ, εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της στις διεθνείς αγορές, εξήγησε ότι η χώρα διαθέτει ορισμένη ικανότητα παραγωγής πετρελαίου για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση, αν και αυτή δεν είναι πολύ υψηλή.

«Η εγχώρια αγορά μας είναι πολύ μεγάλη, αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε το σύνολο της ζήτησης», σημείωσε.

Ο Μαδούρο αξιοποίησε την ομιλία του και για να επικρίνει τα δημοσιεύματα ορισμένων μέσων ενημέρωσης που καταλογίζουν αντιδημοκρατική συμπεριφορά στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας. «Λένε ότι υπάρχει δικτατορία στη Βενεζουέλα. Εάν υπάρχει δικτατορία, δεν θα υπήρχαν πολλές εκλογές ή προεκλογικές εκστρατείες», δήλωσε. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2018 θα πραγματοποιηθούν προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Συνάντηση Μαδούρο - Πούτιν για την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Νικολάς Μαδούρο συναντάται σήμερα με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Στη συνάντηση των δύο αντρών θα συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς. Οι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις και για τα επίκαιρα ζητήματα της διεθνούς και περιφερειακής ατζέντας, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στη Βενεζουέλα στον στρατιωτικό και τεχνικό τομέα, μεταξύ άλλων.

«Η συνεργασία στον στρατιωτικό - τεχνικό τομέα είναι ένα από τα θέματα που σκοπεύουμε να συζητήσουμε κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης», ανέφερε. "Είμαι βέβαιος ότι, ακόμη και αν δεν τη ζητήσουμε, θα δοθεί μεγαλύτερη υποστήριξη για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας και της κυριαρχίας της Βενεζουέλας».

Ο Μαδούρο σημείωσε ότι η συνεργασία με τη Ρωσία έχει κάνει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας «τρεις φορές ισχυρότερες τα τελευταία 15 χρόνια».