Σύμπραξη Gazprom και Delek για την Ενίσχυση της Ισραηλινής Αγοράς Οχημάτων Φυσικού Αερίου

Σύμπραξη Gazprom και Delek για την Ενίσχυση της Ισραηλινής Αγοράς Οχημάτων Φυσικού Αερίου
energia.gr
Τρι, 3 Οκτωβρίου 2017 - 14:17
Η ρωσική Gazprom και η ισραηλινή Delek Drilling LP υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στις 2 Οκτωβρίου για να εξετάσουν από κοινού τις δυνατότητες της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου για τα οχήματα στο Ισραήλ. «Η βιομηχανία φυσικού αερίου συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αειφόρο και οικολογικά υπεύθυνη ανάπτυξη της οικονομίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Gazprom, Alexander Medvedev

Η ρωσική Gazprom και η ισραηλινή Delek Drilling LP υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στις 2 Οκτωβρίου για να εξετάσουν από κοινού τις δυνατότητες της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου για τα οχήματα στο Ισραήλ.

«Η βιομηχανία φυσικού αερίου συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αειφόρο και οικολογικά υπεύθυνη ανάπτυξη της οικονομίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Gazprom, Alexander Medvedev, σύμφωνα με ρεπορτάζ του NewEurope. «Και η χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου στα οχήματα είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη αυτής της συμβολής. Η χρήση αερίου ως καυσίμου στα οχήματα αποδεικνύει ότι είναι δυνατή η μεταφορά χωρίς ρύπανση. Δεν είναι μια απομακρυσμένη δυνατότητα, αλλά μια τεχνολογία που είναι ήδη διαθέσιμη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delek Drilling, Yossi Abu, χαιρέτησε τη συμφωνία για συνεργασία με τη Gazprom. «Η βαθιά γνώση και οι εκτεταμένες δυνατότητες της Delek στην ισραηλινή αγορά ενέργειας, από κοινού με την εξειδίκευση της Gazprom στον τομέα του φυσικού αερίου θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου στο Ισραήλ γενικά και ιδιαίτερα στον τομέα των μεταφορών με χρήση του φυσικού αερίου. Οι μεταφορές με βάση το φυσικό αέριο είναι πιο αποδοτικές, φθηνότερες και μειώνουν τη ρύπανση», δήλωσε ο Abu.

Στις 7 Ιουνίου 2016, το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας και το Υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ υπέγραψαν το μνημόνιο συναντίληψης, επιβεβαιώνοντας, μεταξύ άλλων, το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους στο συντονισμό των προσπαθειών τους, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων, για την ανάπτυξη των υφιστάμενων και των νέων τεχνολογιών, προκειμένου να προωθηθεί η χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου σε οχήματα.